Jak okrádat veřejně - opět příspěvek našeho člena

22.03.2012 23:54

 

Sociální reforma nám všem pěkně zamotala hlavu. Jako občané této země si však musíme uvědomit, že úspory jsou nevyhnutelné.

Úspory na sociálně slabých?

Podle mých informací měla být první etapa sociální reformy čistě technickou a administrativní záležitostí. Pokud totiž občan dostane příspěvek, stát musí kromě této částky vynaložit další peníze za přesun financí. Zkrátka za bankovní poplatky a poplatky České poště (mimochodem státnímu podniku) vynaloží stát nemalé prostředky. A tak tedy došlo k úspoře těchto zbytečně vydávaných financí pro mě prazvláštní formou. Příspěvek na provoz motorového vozidla byl vyplácen jednou za rok a tudíž poplatky bance a České poště byly vydány jednou za rok. Od ledna 2012 však příspěvek na mobilitu vyplácí stát měsíčně, tzn. dvanáctkrát do roka je nutné zaplatit bankovní poplatky a poplatky České poště. Někde se ale přece uspořit musí. Stát tedy nebude vyplácet jednou za rok příspěvek na provoz motorového vozidla ve výši cca 7.920,- Kč, ale dvanáctkrát ročně částku 400,- Kč.

Na závěr zbývá jen otázka. Lidi vážně na sobě necháme dříví štípat?

Monika Henčlová

Články s nevětším počtem komentářů

 

Reakce (2) do “Úspory na sociálně slabých?”

  1. lop napsal:

    Lidé musí začít chodit k volbám. Není důležité, koho kdo bude volit. Nejhorší je stav, kdy 60% lidí volí zastupitele pro 100% lidí této republiky. Toto není normální…:-(

  2. Jiří napsal:

    Již jako malého mně učili,že schody se zametej od vrchu dolů,proč se na ministerstvech vyplácí statisícové odměny v době kdy utahujem opasky.Ale z druhé strany proč by se nevypláceli,když se to ušetří na tělesně postižených.Ministerstva vyhazují miliony za hovadiny,ale proč né tentokrát se to ušetří na rodinách s malýmy dětmi a život jde dál.Ano je nejvyšší čas se probudit a začít přemýšlet jak na tom budou naše vnoučata,děti.Položit si otázku co jim zbyde z tohoto rozkradeného státu,budou snad bydlet v jeskyních a místo důchodu budou mít žebráckou hůl a to jen proto aby páni ve vládě si žili jak prasata v žitě.Ano jak psal lop : TOTO NENI NORMÁLNÍ !

 

—————

Zpět