Novela na zakoupení zvláštní pomůcky

06.01.2012 23:54

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí reagovalo na podnět od Národní rady osob se zdravotním postižením a na další podněty na změnu legislativy od organizací pro zdravotně postižené občany.

 

Ministr Jaromír Drábek slíbil připravit novelu zákona o dávkách pro zdravotně postižené osoby, která by se týkala osob, které mají dle vyhlášky č. 182/1991 Sb., která platila do 31.12.2011 přiznaný příspěvek na zakoupení motorového vozidla.

Tyto osoby, které v minulosti čerpaly příspěvek na zakoupení motorového vozidla, a který neuplynula lhůta 5-ti let (na kterou se příspěvek dříve poskytoval)  k datu 31.12.2011, musí dle stávající legislativy čekat na další možnost žádosti dalších 10 let od původního poskytnutí příspěvku.

Toto prodloužení „čekací“ lhůty na další možnost žádosti mají na svědomí přechodná ustanovení zákona o dávkách pro zdravotně postižené š. 329/2011 Sb., která v průběhu schvalování zákona doplnila do návrhu poslanecká sněmovna.

Výše uvedenou novelizací by toto přechodné ustanovení bylo zrušeno a bylo by zřejmě nahrazeno „původní“ lhůtou 5-ti let, na kterou se dle již zrušené vyhlášky příspěvek původně poskytoval.

 

—————

Zpět